031 16 59 00
Öppettider idag: 09-17

Luk menu

fredag D. 07. april 2023

Offpist St Anton

Offpist St Anton

I St. Anton är möjligheterna för lättillgänglig offpist stora, med liftar som tar dig direkt till opreparerade pister av pudersnö. St. Anton am Arlberg har ett stort utbud av skidåkning både i och utanför pisterna, med 350 km pist och 200 km markerad offpist. Offpiståkning i de Österrikiska Alperna är ett måste för alla puderentusiaster. Vi hjälper dig att hitta rätt bland det stora utbudet av offpist.

Offpist i St. Anton

St. Anton är utan tvekan skidorten för den äventyrslystna och mer avancerade skidåkaren som älskar offpist. Byns placering gör att St. Anton är ett av de ställen i Österrike som får mest snö under säsongen. St. Anton skidområde består av bergen Gampen, Galzig, Valluga och Redl. Varav största delen av skidåkningen sker från Galzig som är beläget på höjden 2185 m.

Ovanför Galzig ligger Valluga och Schindlergrat, som erbjuder utmanande skidåkning i röda och svarta pister, samt möjlighet till äkta offpist. I St. Anton tar liftarna dig till toppen, där möts du av opreparerade pister av pudersnö. Möjligheterna till puderåkning är stora i det österrikiska skidområdet Arlberg, med 200 km utmanande offpiståkning. Vid skidåkning utanför pisternas markeringar är det viktigt att du är redo för utmaningen som offpist innebär och att du har med dig rätt säkerhetsutrustning, ta gärna del av vår praktiska information i tidigare blogginlägg.  

Känslan av utmaning

Friheten med offpist är svårslagen, det är vinsten av att behärska varierande underlag som bygger på mycket övning och rutin. När man väl behärskar det är friheten och underlaget både utmanande och tillfredsställande. Känslan av det mjuka underlaget av puder som yr i varje sväng, samtidigt som det ger en mjuk landning vid ett oförutsägbart fall. Oavsett om det är första gången eller om du är van vid offpiståkning kan vi varmt rekommendera att hyra en bergsguide som är expert på att hitta bra och säker snö. Våra guider i St. Anton hjälper dig gärna att boka.

Rendl - Offpist nära liftarna

På Rendl har du möjlighet till offpiståkning nära liftarna och tack vare dess nordliga placering bjuder området på mycket snö. Det finns stor chans till att få njuta av snön för dig själv när du åker offpist ned genom skogen.

Lech och Zürs - i och utanför pisten

De båda områdena Lech och Zürs är intressanta för offpiståkare. Här hittar du ett flertal offpist nedfarter. Om du väljer Madloch, route 33 på pistkartan, kan du välja att kombinera din skidåkning i och utanför pisten. Du väljer själv om du vill åka i de preparerade pisterna eller offpist längst med pisten. Perfekt för dig som är nybörjare eller åker i ett sällskap där ni föredrar olika underlag. 

Valluga - Offpist med guide

Berget Valluga är 2811 m högt med fantastisk vy, vid klarblå himmel har du utsikt över hela fem länder, Österrike, Lichtenstein, Italien, Schweiz och Tyskland. För att åka riktigt mäktig offpist ner från toppen av Valluga krävs en legitimerad offpist guide.

Stuben am Arlberg - Populär offpiståkning

Ett måste för alla puderentusiaster är offpiståkning i Stuben och omtalade Langen-skogen. Stuben är beläget på höjden 1409 m, ett mindre område mitt i Österrikes största skidområde, Arlberg. Stuben ger dig möjlighet att ta dig utanför pisterna för att njuta av skogsåkning som tillhör världens bästa. Området erbjuder förutom offpist i världsklass, fantastiska välpreparerade pister. Om du har tur får du njuta av pisterna för dig själv. Langen-åket är en klassiker där du kan åka offpist från toppen ned till byn.

St. Anton - Skidåkning för alla

Skidområdet Arlberg erbjuder skidåkning för alla med imponerande 350 km pist, varav 131 km blå pist, 123 km röd och 51 km svart pist, samt ytterligare 200 km offpist. Det gör St. Anton till dröm destinationen för skidsemester i Österrikiska Alperna. Skidområdet passar både nybörjare och mer avancerade skidåkare, en perfekt skidort som omfamnar en bred målgrupp. Ta gärna del av mer information om skidåkningen och byn St. Anton och våra guiders tips.

Tillbaka till bloggen